Skilsmässa – Bodelning

Dela på det gemensamma

Bodelning vid skilsmässa

Advokaterna i väst jobbar som bodelningsförrättare. Vid en skilsmässa delas din och din partners egendom upp mellan er genom bodelning. Skulle ni däremot inte kunna enas, utser tingsrätten en bodelningsförättare som genomför bodelningen mellan er. Som bodelningsförättare fungerar vi ungefär som en domare och försöker hitta en lösning mellan parterna. Ifall det inte är möjligt kan vi fatta beslut om tvångsbodelning.

Att tänka på:

  • Avsluta gemensamma avtal som ingåtts under äktenskapet, begär ett saldobesked från banken och ändra lösenord till din bank.
  • Ta fram underlag som visar på att viss egendom som du vill ha på din lott faktiskt köpts av dig.

Nyttiga länkar:

Paragraf – Advokaterna i väst

Bodelning och skilsmässa i göteborg eller borås

Vi tar också uppdrag som ombud för en part i en bodelning, för att du ska få det du har rätt till vid en separation. Vårt mål är att du ska få en bra ekonomisk lösning när du går vidare efter din skilsmässa.

Nyttjanderättsersättning

Reglerna kring bodelning är svårtydda och består av till exempel regler kring nyttjanderättsersättning, underhåll under äktenskapet, jämkning. Därför är det viktigt att du har en kunnig jurist inom detta område. 

Är du i behov av hjälp med din skilsmässa och/eller bodelning i Göteborg med omnejd eller i Borås? Kontakta oss genom formuläret nedan eller ring oss för kostnadsfri rådgivning.

Skilsmassa bodelning | Advokaterna i vast

Kontakta oss

Advokaterna i väst bjuder på en kostnadsfri rådgivning* över telefon i din första kontakt med oss.

*inom våra rättsområden.